Blogg
Funderingar
Startsida

Bertil Tomelius  Blogg  Funderingar
Juli 2008

Bertil Tomelius
Startsida

Komedi-favoriter

 2008-07-01    Film & TV & Media
För två år sedan 
Många av mina favoritprogram på TV är humorprogram och många av dessa är engelska och många är gamla program som går i repris. Jag vill nämna tre utan någon inbördes ordning som alla är brittiska humorserier: Det är "Keeping up Appearances" (Skenet bedrar) med Hyacinth, Richard, Onslow och Daisy (bild). Det är en brittisk komediserie producerad av BBC 1990-95. "Absolutely Fabulous" (Helt hysteriskt) som också är en BBC produkt om Edina Monsoon och Patsy Stone, två medelålders kvinnor i London (bild), som desperat försöker verka yngre och hippare än vad de är och "The Vicar of Dibley" (Ett Herrans liv) med Geraldine Granger, en kvinnlig präst i den konservativa kyrkan. Där finns också med far och son Horton samt den härliga svärdottern Alice Tinker (bild).
Av svenska komediserier kan jag titta på "Care of Segemyhr" med den förnäme Fredrik Segemyhr, lägenhetens ägare spelad av Johan Ulveson. De tre övriga huvudpersonerna är hans flickvän Cecilia, Cilla, spelad av Sussie Eriksson, Fredriks kompis och diversearbetaren Jan-Olof, spelad av Lennart Jähkel och taxichauffören Anton, spelad av Olle Sarri (bild).
Och den i år nyinspelade Mia & Klara, som jag gillar alltmer sedan jag träffat Mia Skäringer på Centralstationen i Göteborg.
Officiell webbsida för Absolutely Fabulous.
Officiell webbsida för Keeping up Appearances.   
Officiell webbsida för The Vicar of Dibley
Officiell webbsida för Mia & Klara.  
Jag har tidigare bloggat om Keeping up Appearances 07-12-20 och om Absolutely Fabulous 06-11-01 och 
och om mötet med Mia "Gulletussan" Skäringer den 08-05-22.