Björn Hellberg Panelhönan 1999

 

Kvinnan dödas av en okänd man.
33-åriga Dolly Nilsson råkar ut för en telefonmarodör som flåsar sexord i örat på henne. Hon tänker på sina två ex-sambos, Holger och Lars-Göran. Hon anmäler trakasserierna till polisen. Träffar Terje Andersson.
- En äldre man, Hadar ser fram emot kvällens upplevelser. Hans fru Elisabeth. Deras son Mikael i Göteborg.
- Laila Axelsson och hennes syster Jasmine Nagy. Jasmines make Josef Nagy som vill skaffa sig vårdnaden om deras två barn.
- Eva-Louise är Thure Castelbos make. Fram till för mindre än 10 år sedan hette han Mårtensson i efternamn. Äldste sonen heter Erik.
- Kriminalkommissarie Sten Ottar Wall är en av Badhusets stamgäster. Oväntat träffar han där länspolismästaren Helge Boström. Han vill prata om en av sin frus Ethels väninnor, Margareta Andersson (se Gräddhyllan). Hon har utsatts för telefonsnusk. Castelbo vill prata om att hans fru utsatts för samma terror.
- Wall ringer till Margareta och får prata med hennes make Sverre Andersson. Hon vågar inte prata medan han hör på.
- Ytterligare sex kvinnor har anmält att de sextrakasserats av en anonym uppringare. Den första anmälan kom från Helene Swärd, den senaste från Dolly Nilsson. Samtliga kvinnor bor i tätorten. Kerstin Jonsson tror sig ha blivit betraktad med kikare.
- Den kvinnliga polisen Maggie Larsson ska kontakta anmälarna. Hon har själv en gång blivit utsatt för samma sak.
- Klas Björke, har blivit utsatt för inline-åkare som kört omkull honom och skadat hans fot och sedan bara hånskrattande åkt därifrån. Nu har han gillrat en fälla för dem.
- En kvinna anmäler att hennes man försvunnit. En annan kvinna anmäls försvunnen. Den förstnämnda kvinnan är Elisabeth Wohlin som säger att hennes man Hadar inte kommit tillbaka efter flera dygn. De lever i äktenskaplig frihet. Han har en älskarinna men kommer alltid tillbaka.
- Tvåbarnsmamman Jasmine Nagy har anmält att när hon kom till sin syster Laila på avtalad tid var denne inte hemma utan att ha lämnat något besked. Tomas Jansson, en av konstaplarna, säger att han gick i en parallellklass på högstadiet till henne. Hon kallades "Panelhönan" men han vet inte varför.
- Wall åker till Grönland där Lailas lägenhet finns. Jasmin berättar att Laila är ensamstående, har ingen pojkvän, och lever på att göra illustrationer till böcker och tidningar. Jasmin har aldrig hört namnet Harald Wohlin. Josef Nagy tjänstgör på svenska konsulatet i London och har de två gemensamma barnen där på besök.
- Kriminalinspektör C-H Dalman besöker samtidigt Elisabeth Wohlin vars make försvunnit. Han blir mycket attraherad av hennes fysiska företräden. Hon flirtar öppet med honom.
- Wall besöker Lars Fridolfsson, Lailas tidigare pojkvän. Han är inte hemma men Wall får träffa hans unga sambo Felicia Hall. Hon är öppen och positiv men blir mycket irriterad när hon hör namnet Laila Axelsson, som hon menar är ett perverst svin.
- Stig Pettersson, fastighetsskötaren vet att Laila i hemlighet hyrt ett garage av honom att ha som teckningsateljé. Där hittar de de båda försvunna döda. Både Laila Axelsson och Hadar Wohlin är nakna och dödade med samma vinflaska.
- Sten Wall förhör på nytt Elisabeth Wohlin som nu är huvudmisstänkt. Hon berättar vem hennes älskare är. Han heter Hampus Rylander och är betydligt yngre än hon.
- Sten Wall beger sig till Lars Fridolfsson och får reda på att Laila haft mycket avancerade sexuella önskningar, rent ut sagt sjukliga behov. Hon ville bli slagen och strypt. En tid ställde han upp på hennes krav och hon blev rasande då han lämnade henne, sedan hon "lärt upp honom". En kväll när han inte var nykter hade han antytt för Felicia hur Laila var vilket chockerat henne starkt.
- Cehå träffar "barnrumpan" Hampus Rylander. Han har hästsvans och säger sig leva på sina tillgångar. Han och Elisabeth Wohlin ger varandra alibi för tidpunkten för dubbelmordet.
- Först 2030 på kvällen samlas ledningsgruppen med länspolismästare Helge Boström. De försöker reda ut vad som kan ha hänt. Tydligen var både Axelsson och Wohlin intresserade av udda sex och då spelar inte åldersskillnaden någon roll. Felicia Hall och hennes sambo Lars Fridolfsson ger varandra ömsesidigt alibi.
- Anna Leidner och Dolly Nilsson är på restaurang tillsammans. Mannen med telefonsnusket har hon sluppit sedan tre dagar. Dolly tar bussen hem. En man stiger av på samma hållplats som hon. När hon kommit hem och badar hör hon en stege resas mot badrumsväggen och ser hur någon kikar in genom det som en springa uppställda badrumsfönstret. Hon blir väldig förskräckt men låtsas som inget och lämnar badrummet. Batteriet är slut i mobilen och paniken kommer. Då ringer det på dörren och lättnaden är enorm när Dolly hör Annas röst. Tillsammans ringer det Maggie Larsson som informerar Sten Wall.
- Algot Malmström ska kontakta Hadar Wohlins arbetsgivare, Bertil Åström.
- Sten Wall kontaktar Birgitta Palmér, Laila Axelssons lärare.
- C-H Dahlman har sedan flera år problem med sin älskade fru Eva. Hon vill ha skilda sovrum och hon vill inte ha intimt umgänge mer med honom. En dag tar han mod till sig och frågar henne om hon har någon annan vid sidan om. Hon blir alldeles häpen och förnekar detta bestämt. C-H mår bättre sedan han ställt frågan.
- Vid morgonmötet är också Silja Westin från åklagarmyndigheten med. De diskuterar att många detaljer från dubbelmordet tyvärr har nått allmänheten.
- Malin Åkesson arbetar deltid på restaurangen på Motell Syd. En dag ser hon en man bland gästerna som verkar bekant. När han vill ha påtår kommer hon på vad det är. Hon erinrar sig vad hennes väninna Kerstin Johnson som fått snuskiga telefonsamtal sagt. Hon ringer krimjouren och berättar. Maggie Larsson informeras.
- Klas Björke diskuterar dubbelmordet med sin granne Arthur Svensson.
- Malmström lyckas få reda på att den av Hadar Wohlins arbetskamrater som Fridolfsson delade bastu med och avslöjade Laila Axelssons sexuella preferenser för var Ronnie Thorsson. Som i sin tur pratat med Hadar Wohlin.
- Maggie Larsson tror sig ha funnit sexterroristen. Han heter Glenn Palmblad och är 56 år. Det är Malin Isakssons iakttagelser som satt henne på spåren. Sedan han gripits erkänner han snart att det är han som sextrakasserat kvinnorna men hävdar bestämt att han inte har något med morden att göra.
- Den 18-årige Johan Hedvall anmäler Klas Björke för att ha satt upp en snubbellina över en gångbana. Han har repet med sig som bevismaterial. Sedan sprang gubben sin väg. Det var i närheten av garaget där morden begicks.
- Wall och Fribing tar sig dit. Björke erkänner att han dödat de båda men att det varit av misstag. Han hörde ljud från garaget som om någon misshandlades. Han sparkade upp dörren och såg en man strypa en kvinna. Han fick tag på en flaska och slog mannen i huvudet. Kvinnan blev då rasande eftersom hon var på gränsen att få orgasm och angrep Björke. Han letade efter något att försvara sig med. Han hittade den sönderslagna flaskan och höll den framför sig. Hon snavade och föll över den vassa flaskan som skar upp henne nedanför hakan. Han sprang därifrån.