Stig O Blomberg: Dödens pilar
 

Olle Villner är på semester i Bohuslän närmare bestämt på ett pensionat i Ramsund. Årets bok hade nämligen blivit klar oväntat tidigt. På pensionatet finns ett antal intressanta personer. En medelålders kvinna i en vit Porsche. En äldre man i opressad kostym heter Allan Hansson. En kvinna som upprörd ropar "Allan". En äldre änkling, Hilding Sand. En rödhårig försäljare, Tore Broman.
Värdinnan heter
Elsa Berntsson. Hon har hjälp av den blonda Irene som inte gillar Louise.
Efter lunchen tar Hilding Sand med Olle på en promenad. I strandremsan leker några barn. Plötsligt upptäcker ett av dem en död man med en pil i bröstet. En vikarierande dagisfröken, den 22-åriga
Louise Nielsen, låter Olle ringa efter polisen i sin mammas hus. Pelle Lundberg, kriminalinspektör, är skeptisk till Olle Villners intresse för mordet tills han får bekräftat Olle goda kontakter med byrådirektören på Rikskriminalen Kent Alm.
När Lundberg visar ett foto på den döde mannen för pensionatets gäster svimmar kvinnan i Porschen.
Allan Hansson kan identifiera den döde som en arbetskamrat. Kvinnan i Porschen hade skrivit in sig under sitt flicknamn, som "fru Dogge". Den avlidne Lars-Eric Holm hade gjort detsamma, som "Lars Eriksson".
Olle, nyfiken som alltid, knackar på dörren till den avsvimmade "fru Dogges" rum. Hon berättar att hennes namn är
Madeleine Marwin född Dogge. Hennes man Gillis Marwin, grundare av det välkända företaget Marwronics, dog av sviterna efter en bilolycka. Lars-Erik Holm var ekonomidirektör och hennes älskare.
Villner är orolig för att Louise Nielsen inte kommit till pensionatet som hon lovat. Pelle Lundberg följer med för att leta efter henne. Villner uppsöker Louises mamma
Gunborg Nielsen. Louise har inte kommit hem. Hon har tagit Gunborgs bil från garaget.
Kent Alm kommer.
Bodil Holm blir informerad om att hennes man är mördad. Gillis Marwin har två barn från ett tidigare äktenskap, Peter och Patrik.
Louise dyker upp. Hon hade åkte till Lysekil där hennes morfar har en lägenhet. Hon hade kommit på att natten då Holm mördats hade hon hört en båt med ett speciellt motorljud. En sådan båt fanns på båtuthyrningen i Lysekil.
Pierre Strömberg som har hand om den är en skolkamrat till Louise. Olle lyckas få ur honom att båten hyrts av två personer. Den ene hette Peter Mar..
Louise ser plötsligt en av de två båthyrarna åka i väg i en Audi. Olle och Louise efter. Alm kontaktas men denne är måttligt intresserad. Allt pekar ju på Allan Hansson. Olle inser det lönlösa i jagandet och vänder bilen tillbaka. Snart stoppas de av en vägspärr. Men det är inte polisen. Olle blir nedslagen och när han vaknar upp är Louise borta. Försäljaren Tore Broman kommer som av en tillfällighet förbi. Han förmås åka iväg och ringa efter polisen. Både polisen och Kent Alm kommer. Kent har blockerat hela Bohuslän i sin jakt efter Allan Hansson som rymt.
En pensionär med hund har sett två män bära en motvillig kvinna ombord på en båt. Kustbevakningen, inklusive båt och helikopter larmas. Olle följer med polisbåten ut. Han är panikslagen av rädsla för vad som kan ha hänt Louise. Snart visar radarn en båt som gått på grund. När båten kommer närmare beskjuts en polisman med en pil. Plötsligt utbryter en våldsam explosion på den strandade båten. En man kommer simmande mot polisbåten. Det är Pierre Strömberg. Därefter ett ljust huvud. Olle tvekar inte en sekund. Han kastar sig i vattnet med kläder och skor på och är nära att drunkna. Han förlorar medvetandet.
Olle vaknar på tullkryssaren av en lång, varm kyss från sin älskade Louise. Hennes arm är bruten men båda lever!
Och hur hängde då allt ihop?
Pierre Strömberg och Peter Marwin kände varandra sedan åren på GIH. Därför fick Peter lätt låna en båt. Peters kamrat i båten var en tysk, Erich von Strobel, en av Gillis Marwins affärskontakter i Västtyskland. Han var en duktig bågskytt. Var, eftersom han dog vid explosionen. Peter hade bestämt sig för att stoppa Holms försök att ta makten i Marwronics via Madeleine. Allan Hansson kom till Ramsund med samma avsikt. Erichs träff med pilen dödade inte Holm utan gjorde honom enbart döende. Alla Hansson som aldrig ens för sig själv vågat erkänna sin kärlek till Marianne tog en sten och slog ihjäl Holm. Han blev av med en rival samtidigt som han hindrade Holm att falskeligen ta över företaget.