Jan Ekström Döden går i moln 1962
 

Hela familjen Carre är samlade i Djursholmsvillan. Romeo vill berätta att han alltsedan han som 21 åring fått ta över företaget vid faderns bortgång slitit hårt och arbetat upp Carre Agentur AB. Syskonen däremot ägnade sig mera åt att göra av med pengar och Romeo lånade av solidaritet ut stora summor. Nu vill han få reverserna inlösta eftersom han behöver pengar till ett nytt företag. Dessutom tänker han gifta sig med Gunilla.
Marcus (Marc) Carre är en av bröderna. Eleonor är modern. Fadern är död sedan 15 år tillbaka. Julia har dagbok och kryckor efter polio. Caj har skägg och tror sig vara konstnär, Cleo är rödhårig, vacker och sexig. Valentin är tandläkare. Olga är svägerskan, gift med Anton.
Romeo ska åka till Schweiz samma kväll. Han ska flyga ensam med sitt eget sportplan. Hans kamrer
Sten Börjesson ska inte åka med eftersom han är på semester.
-
Bertil Durell, förste kriminalassistent vid statspolisen, bor hemma hos sin faster Bett. Klockan 7 ringer hans chef kommissarie Staffan Sargren. Det har varit en flygkrasch neråt Sorunda. Landsfiskalen och landsfogden är där. Där finns en plånbok och en nyckelknippa och en pistol. Planet tillhör Romeo Carre liksom tillhörigheterna.
- Marc och Anton ombeds identifiera liket. De finner att det inte är Romeo utan Börjesson. Han är skjuten i nacken. Har Romeo skjutit Börjesson för att man ska tro att det är Romeo som är död? Behövde Romeo försvinna?
- På Birger Jarlsgatan disponerar Romeo en toppmodern lägenhet. I samma hus bor Börjesson inneboende hos en dam. Firman Carre Agentur AB finns i samma hus. Börjesson har en eterspruta, han samlar insekter.
- Den charmanta Cleo gör starkt intryck på Durell.
- Det tycks vara så att det är Börjesson som startat planet från Bromma klädd som Romeo. Det inspelade samtalet mellan planet och flygledningen avslöjar Börjessons röst.
-
Gunilla Eng presenterar sig på polisstationen. Hon är Romeos förlovade. Nu är hon arg och förtvivlad. Romeo har varit otrogen med Barbro, en ung kvinna som arbetar på en frisörsalong och som Caj presenterat för Romeo. Romeo har erkänt att han är som besatt av Barbro och därför har Gunilla gjort slut.
- Eleonor ber Marc och Cleo köra hem Cajs portfölj som han glömt hos henne. I lägenheten träffar de Barbro. I sin väska har hon en nyckel till Romeos bostad som hon trodde att hon tappat.
- Sedan åker Marc och Cleo till kontoret. De hör att någon är därinne sent på kvällen. Någon som plötsligt stänger av huvudströmbrytaren. Inne i Antons rum är alla papper i en röra. Cleo hittar en vit handske. Det är hennes som hon lånat Olga!
Men Olga påstår att hon blivit av med båda handskarna för en tid sedan.
- I närheten av Botkyrka har man hittat Romeos Mercedes i en sjö. I bagageutrymmet ligger Romeos döda kropp. Han har ett otäckt sår i bakhuvudet.
- Sargren och Durell undersöker Romeos lägenhet. Durell blir rasande då han upptäcker att plomberingen av ytterdörren är bruten.
- Julia sitter ofta på sitt rum och fantiserar om hur stenmuren med sina stenar ser ut i skymningen. Nu har någon förändrat hennes utsikt. Hon hasar sig snabbt nerför trappan och tar sig ut. När hon lägger tillbaka den stora stenen upptäcker hon till sin förfäran att den är full av blod och hjärnsubstans! Någon har slagit ihjäl Romeo med stenen. Troligen har någon dödat Romeo redan vid tiotiden på kvällen när han lämnade Djursholmsvillan. Var uppehöll sig de inblandade syskonen vid den tiden? Och vem har nycklarna till Romeos lägenhet? En satt på hans egen sammansvetsade nyckelring tillsammans med startnyckeln till flygplanet. En har Eleonor för att kunna sköta om sonens bostad och en tredje har (hade) Barbro.
- Marc hindras att raka sig av sin syster Cleo. Han måste uppsöka en rakstuga. Där träffar han Barbro. Hon berättar om hur Caj på mord kvällen varit rasande på henne för att han trodde att hon legat med Romeo. Sedan gick han vid 9-tiden. Ringde vid 11-tiden och ville att hon skulle fira för sig själv. Klockan 2 på natten återkom han. Ville att hon skulle ge honom alibi för natten.
- Durell återkommer till Djursholmsvillan just när de äter frukost på baksidan av huset. Caj kommer och blir gripen för dina osanningars skull.
- Marc vill veta sanningen. Går till Olga när han inte kan finna sin bror Anton på kontoret. När han pressar henne berättar hon att den kvällen då Romeo krävde in alla skulder berättade Anton att han visste om alla Romeos falska affärer och dubbel bokföring som gjort det möjligt för honom att placera stora tillgångar i Schweiz.
- I Djursholmsvillan är syskonen Marc, Cleo och Valentin med sin mor Eleonor. Svägerskan Olga är också där. Anton kommer, tillfälligt släppt av polisen. Marc drar upp klockan och erinrar sig att kvällen då Romeo mördades hade klockan gått en kvart före.
- Durell kommer. Fallet står inför sin upplösning. En radiobil ska komma med Caj.
Durell säger att Börjessons plan var att resa till Schweiz och ta ut Romeos pengar. En person i rummet hjälpte honom. Denne person mördade sedan Börjesson. De hjälptes åt att mörda Romeo genom att slå honom i huvudet med stenen på muren. Liket lade de i Romeos Mercedes som sänktes i en sjö. Mördaren som är Valentin, följde med planet upp och sköt Börjesson med Romeos pistol. Valentin satt planet på automatpilot och hoppade sedan i fallskärm. Motivet var pengar. Valentin var skyldig Romeo pengar och om Romeo dog i en flygolycka skuller Valentin i stället få ärva sin bror. Börjesson blev medbrottsling eftersom han var morfinist och beroende av Valentin för sin drog. Dessutom hatade han Romeo för att att tvingat honom att lämna Cleo som han älskade.

Sorunda socken i Nynäshamns kommun